Ediția 2019

Film+, programul alternativ de susținere a producțiilor cinematografice independente cu buget redus, lansează apelul de proiecte pentru cea de-a 4-a ediție. Programul Film + se adresează tinerilor realizatori de film din România, Serbia, Bulgaria și Republica Moldova cu un proiect de scurtmetraj sau lungmetraj în derulare, care au nevoie de consultanță și sprijin, indiferent de stadiul în care se află proiectul.

 

Film + pune la dispoziția aplicanților resurse fizice precum și expertiza îndrumătorilor și a partenerilor pentru susținerea proiectelor selectate, după cum urmează:

  • Film + Dezvoltare – proiectele selectate pentru acest modul vor beneficia de îndrumare și consultanță pentru dezvoltarea scenariului și pregătire pentru etapa de producție. Proiectele care necesită sprijin pentru această etapă pot fi înscrise până la data de 12 iulie 2019.
  • Film + Producție – pentru proiectele ce au nevoie de sprijin și consultanță pentru filmare și producție (regie, imagine, sunet, în funcție de nevoile specifice ale proiectului), precum și acces la resurse fizice precum echipamente locații de filmare, completarea echipei și altele, data limită de înscriere este 1 august 2019.
  • Film + Work -in-Progress – realizatorii de film selectați în această etapă vor primi  sprijin pentru finalizarea proiectelor, beneficiind de consultanță specifică etapei de post-producție artistică sau tehnică, în funcție de nevoile fiecărui proiect (montaj, post-procesare, imagine, sunet, efecte speciale, grafică etc), precum și acces la resurse fizice (studio de sunet, de procesare imagine, grafică etc). Data limită pentru înscrierea proiectelor pentru această etapă este 23 august 2019.

Programul FILM+ a fost inițiat în anul 2016 de o echipă de tineri cineaști, formată din regizorul Paul Negoescu, producătoarea Anamaria Antoci, directorul de imagine Ana Drăghici și Alex Trăilă, consultant în cinematografie și audiovizual, cu scopul de a reuni resurse și expertiză în cadrul unei platforme de colaborare ce vine în sprijinul realizatorilor de film.

„FILM+ a apărut ca să suplinească veriga lipsă dintre școala de film, fie ea instituționalizată sau auto-didactă, și industria de film din România. Apoi am observat că această verigă lipsește nu doar României ci și țărilor din jur așa că am decis să ne extindem și în Moldova, Bulgaria și Serbia.”, declară regizorul Paul Negoescu.

Prin edițiile anterioare, Film + a susținut dezvoltarea a peste 30 de scurtmetraje, și a oferit tinerilor realizatori de film ocazia de a participa, în cadrul secțiunii Film + Pop-Up, la workshop-uri și masterclass-uri susținute de cineaști consacrați precum Corneliu Porumboiu și Radu Jude.

Programul este inițiat de Asociația Graphis 122 și implementat alături de parteneri și specialiști implicați în programul de mentorat.
Cea de-a patra ediție este co-finanțată de către programul Europa Creativă – MEDIA* al Comisiei Europene, Administrația Fondului Cultural Național** și Centrul Național al Cinematografiei.

Parteneri media: AaRC.ro, Sub 25, Cinemagia, IQAds, Modernism, Ziarul Metropolis, Filmsi.ro.

*Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru realizarea acestui program nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă doar opinia autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în acesta.
**Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

***