Regulament

Condiții de participare:

Procesul de aplicare presupune:

• completarea unui formular de înscriere online (accesibil aici);

• în cazul scenariilor ce urmează să fie devoltate, formularul va fi însoțit de: treatment sau scenariu, sinopsis dezvoltat și concepție regizorală;

• în cazul proiectelor deja filmate, formularul va fi însoțit de: un sinopsis dezvoltat și premontajul filmului.

Termenul limită de aplicare este data de 11 august 2017 (deadline extins).

Pot fi inscrise proiecte de scurtmetraj, indiferent de genul proiectelor (ficțiune, animație, documentar, experimental, video art) și indiferent de stadiul în care acestea se află la momentul aplicației (dezvoltare de scenariu, producție, post-producție).

Vor fi incluse în program proiecte cinematografice de filme ale căror durată maximă este de 40 de minute.

Materialele scrise (scenariu, treatment, sinopsis) trebuie să fie în limba română și să aibă maxim 40 de pagini (editate în Final Draft sau echivalentul formatului Final Draft).

Aplicația se face de către (sau în numele) deținătorului drepturilor patrimoniale ale filmului ce urmează să fie realizat.

Se pot înscrie participanți de orice vârstă sau formare profesională.

Un participant poate înscrie mai multe proiecte, cu condiţia să completeze formularul de înscriere separat pentru fiecare proiect în parte.

În cazul în care organizatorii au neclarități cu privire la o aplicație, aceștia pot solicita mai multe detalii de la aplicant.

Filmele susținute prin programul FILM+ vor menționa pe genericul lor: “Realizat cu sprijinul FILM+”.

În vederea promovării proiectelor selectate, pe parcursul desfășurării programului fiecare participant va furniza minim trei imagini relevante, un scurt sinopsis și informații despre proiect.

FILM+ nu are nicio pretenție asupra drepturilor patrimoniale ale filmului.

Prezentare generală a programului:

FILM+ este un laborator de lucru, consultanță și sprijin pentru realizatorii de film, la finalul căruia vrem să vedem cât mai multe scurtmetraje realizate. Selectăm proiecte cu potențial, indiferent de gen (ficțiune, animație, documentar, experimental, video art) și indiferent de stadiul în care se află (dezvoltare de scenariu, producție sau postproducție). Fie că este vorba despre scenariu, imagine, regie, montaj, sunet, producție, distribuție sau exploatare, susținem fiecare proiect ținând cont de nevoile sale specifice și de resursele pe care le avem la dispoziție: resurse proprii, ale partenerilor, consultanți și colaboratori din industrie.

Proiectele sunt fost susținute pe una dintre următoarele trei direcții:

  • Dezvoltare: consultanță și îndrumare pentru dezvoltarea scenariului și/sau pregătire pentru etapa de producție a proiectului.
  • Filmare: sprijin și consultanță pentru filmarea și producția efectivă; poate fi vorba de îndrumare pe partea de regie, imagine, sunet, în funcție de nevoile specifice ale proiectului, dar și de acces la unele resurse precum echipament, locații de filmare, completarea echipei și altele.
  • Postproducție: cconsultanță montaj, servicii colorizare, sunet, efecte speciale sau acces la resurse fizice (studio de sunet, de colorizare etc.).

 

Organizatorul programului:

Organizatorul programului FILM+ este Asociația Graphis 122, organizație nonprofit, înregistată la Registrul asocițiilor și fundațiilor cu numărul 123/2009, având cod de înregistrare fiscală 26392811, cu sediul social în București, strada Mogoș Vornicul, nr. 1, sector 2.

A doua ediție FILM+ este co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.