FAQ

Pot aplica cu un proiect dacă încă sunt în etapa de dezvoltare a scenariului?

Da. În acest caz te rugăm să specifici în rubrica de necesar/nevoi din formularul de aplicare că acesta este genul de sprijin pe care îl cauți.

 

FILM+ este un program destinat dezvoltării de scenariu?

Nu exclusiv. Programul își propune să susțină fiecare participant în funcție de etapa specifică în care se află proiectul la momentul aplicației.

 

Pot aplica cu un proiect de scurtmetraj care a fost deja filmat?

Da. FILM+ poate susține proiecte și în faza de post-producție, distribuție sau exploatare. În acest caz, aplicația trebuie însoțită de o referință video (premontaj, trailer etc.)

 

FILM+ oferă echipamente pentru filmare?

FILM+ poate pune la dispoziție echipamente în funcție de disponibilitatea echipamentelor potrivite pentru fiecare proiect.

 

FILM+ oferă finanțare pentru proiectele selectate?

Nu. Putem însă să oferim consultanță pe partea de finanțare pentru participanții care au această nevoie și/sau să îi punem în legătură cu producători sau specialiști pentru îndrumare.

 

FILM+ produce filmele selectate?

Nu. FILM+ își propune să ofere consultanță și contacte pe partea de producție sau poate contribui cu diverse elemente specifice ale etapei de producție (acces la echipamente etc.).

 

Pot aplica cu un proiect care a fost finanțat de CNC sau care este produs de una dintre casele de producție consacrate?

Da, dacă bugetul total al filmului nu depășește 20.000 Euro. Proiectele independente vor avea prioritate.

 

FILM+ are vreo pretenție asupra drepturilor filmului?

Nu.

 

Cu ce consultanți/specialiști voi lucra la FILM+ dacă voi fi selectat?

Va avea loc un matching individual cu specialiști, care va ține cont de nevoile specifice ale fiecărui proiect. De aceea, avem nevoie să știm în ce etapă se află proiectul și ce nevoi are (dezvoltare scenariu, consultanță pe partea de regie, imagine, sunet, producție, montaj etc.).