Despre Film+

FILM+ este un laborator de lucru, consultanță și sprijin pentru realizatorii de film, la finalul căruia vrem să vedem cât mai multe scurtmetraje realizate. Selectăm proiecte cu potențial, indiferent de gen (ficțiune, animație, documentar, experimental, video art) și indiferent de stadiul în care se află (dezvoltare de scenariu, producție sau postproducție). Fie că este vorba despre scenariu, imagine, regie, montaj, sunet, producție, distribuție sau exploatare, susținem fiecare proiect ținând cont de nevoile sale specifice și de resursele pe care le avem la dispoziție: resurse proprii, ale partenerilor, consultanți și colaboratori din industrie.

Proiectele sunt susținute pe una dintre următoarele trei direcții:

  • Dezvoltare: consultanță și îndrumare pentru dezvoltarea scenariului și/sau pregătire pentru etapa de producție a proiectului.
  • Filmare: sprijin și consultanță pentru filmarea și producția efectivă; poate fi vorba de îndrumare pe partea de regie, imagine, sunet, în funcție de nevoile specifice ale proiectului, dar și de acces la unele resurse precum echipament, locații de filmare, completarea echipei și altele.
  • Postproducție: cconsultanță montaj, servicii colorizare, sunet, efecte speciale sau acces la resurse fizice (studio de sunet, de colorizare etc.).

FILM+ oferă mai multe tipuri de sprijin pentru proiectele selectate: consultanță individuală cu profesioniști din domeniu, pe care îi alegem în funcție de nevoile specifice ale fiecărui proiect (scenariu, imagine, regie, montaj, sunet, producţie); sprijin adaptat în funcție de etapa de dezvoltare a fiecărui proiect, pe cele trei direcții; conectare cu alți profesioniști din industrie, în funcție de nevoile proiectului.

Organizatorul programului este Asociația Graphis 122.

Apelul de proiecte pentru a doua ediție FILM+ s-a încheiat pe 11 august 2017, proiectele selectate urmând să fie anunțate.

Mai multe detalii despre prima ediție FILM+, aici.